Det låter nästan som titeln på en bok. Men den här gången är det på allvar. Katerina Janouch är ute och cyklar igen. 
Hon har gjort det förut, men jag tror inte att hon ens själv begriper att det hon idag, den 19 juli 2017, skriver på sin blogg katerinamagasin.se är fullständigt uppåt väggarna. Hon intar nu definitivt sin plats i pöbeln.

Ärligt talat. Inte ens SD kan ställa sig positivt till det hon skriver trots att hon spyr galla över utländska män.

Grundläggande demokratisk princip

Det handlar om oskuldspresumtion. Det är ett fint ord. I många avseenden ett mycket fint ord. Det handlar om att den som är misstänkt för ett brott har fullständigt grundläggande rätt att behandlas som oskyldig tills motsatsen har bevisats.

Detta är så grundläggande för varje rättsstat, att demokratiska samhällen har denna princip uttryckligen inskriven i lagar/ grundlagar. Och den finns också självklart med som en särskild punkt (artikel 11) i FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, likväl som i artikel 6.2 i Europakonventionen och även i artikel 48.1 i Europeiska unionens stadga om de grundläggande rättigheterna.

”Var och en som har blivit anklagad för en lagöverträdelse ska betraktas som oskyldig till dess att hans eller hennes skuld lagligen fastställts.”

Jag upprepar igen: denna princip är fullständigt central för varje land som vill göra anspråk på att vara en rättsstat. Men detta hindrar inte Janouch. I en lång drapa om sexuella övergrepp och våldtäkter kommer hon nämligen fram till den häpnadsväckande slutsatsen att denna princip inte längre ska gälla. 

Ja, det står faktiskt så. ”Bevisbördan bör ligga på gärningsmannen – han bör kunna bevisa att han inte våldtagit. Allt annat är faktiskt sjukt.”

Läs den sista meningen igen ”Allt annat är faktiskt sjukt.”

Den princip som vår och andra rättsstater vilar på, en princip som finns inskriven i FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, Europakonventionen och EU-stadgan är enligt denna okunniga människa alltså ”sjuk”.

Stanna upp för ett ögonblick. Tänk tanken att Gudrun Schyman hade skrivit detta eller någon annan känd feminist. 
”Bevisbördan bör ligga på gärningsmannen – han bör kunna bevisa att han inte våldtagit. Allt annat är faktiskt sjukt.”

Ja. Det är uppenbart. Då hade dessa ord lett till en omedelbar våg av kvinnohat på alla rasistiska sidor. Återigen skulle hoten om massvåldtäkt ha forsat fram som en okontrollerad lavaström. Nu är det Katerina Janouch som skriver och då  – ja, den rasistiska och nazistiska lavaströmmen uteblir.

Hur ska man då betrakta detta inlägg? Jag tror att blogginlägget är ett i en lång rad av desperata försök att generera klick och därmed pengar. Därför tänker jag heller inte länka till eländet. För det är precis det hon vill att vi ska göra. Den som så önskar kan utan problem hitta hennes text ändå.

Katerina Janouch är alltså ute och cyklar. Igen. Låt henne den här gången cykla hela vägen in i den grotta där pöbeln samlas, folk som gärna pratar om att kastrera och avrätta och helst utan rättegång. 
Där hör hon hemma.

/Maria Robsahm 19 juli/

 


4 kommentarer

Mikael Karlsson · 20 juli, 2017 kl. 14:32

En sån bra och självklar text men ändå så svår för många att förstå.
Tack så mycket Maria du är bäst ❤❤❤

Johan Svensk · 20 juli, 2017 kl. 17:52

Bra sammanfattning. Men du glömde din avslutande kommentar

Mikael Gabrielsson · 20 juli, 2017 kl. 18:20

Maria, du tänker och skriver så bra att jag känner hopp, trots allt!

Pelle Lundberg · 20 juli, 2017 kl. 19:02

Bra skrivet Maria!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Blogg

Affes körsbärsblogg

Som vi alla vet finns det ett särskilt intresse för det här med våldtäkter från den bruna högern. Inte så att de engagerar sig för de kvinnor som utsätts. Nej, deras agenda handlar egentligen inte Läs mer…

Blogg

Lika vanligt att kvinnor mördas i Norge som i Sverige.

Sedan ganska lång tid har en del försökt göra stor sak av att det dödliga våldet i Norge är mindre än i Sverige. SD försökte driva en jämförelse mellan Norge och Sverige som en valfråga, Läs mer…

Blogg

Allvarliga mätfel i NTU

Antal polisanmälda sexualbrott enligt NTU stämmer inte med den officiella statistiken Jag fick en mycket bra fråga kring min text om att det är alltmer ovanligt med våldtäkter utomhus. Jag visade där att ökningen av polisanmälda Läs mer…