Detta mina vänner är inget mer eller mindre än en politisk bomb.

 

”Jimmie sopade allt under mattan. Han reagerade inte utan belönade den man som hans egen sambo hade anklagat för våldtäktsförsök.”

I en alldeles nyutkommen bok av Daniel Assai, tidigare chef för Sverigedemokraternas riksdagskansli, med titeln ”Facklan i Riksdagen” berättas om en händelse som inträffade något år efter att SD kommit in i riksdagen.

Det handlar om ett våldtäktsförsök. Och den som blev utsatt var Jimmie Åkessons egen sambo Louise Erixon, som även är dotter till Margareta Larsson, tidigare riksdagsledamot för Sverigedemokraterna och nu politisk vilde.

På den bifogade skärmdumpen finns de relevanta sidorna ur boken. Här följer nu det parti som jag har strukit under med rött:

”Jimmie inledde en hemlig relation med Louise som inte ens partiledningen visste om. /…/
Samtidigt var en av Jimmies närmaste medarbetare och nuvarande riksdagsledamot väldigt förtjust i Louise, vilket skulle få katastrofala följder när han nästan fullbordade en våldtäkt på henne. Louise var väldigt uppskakad eftersom hon trodde att han aldrig skulle gå så långt. Hon var chockad och ville inte ens vara i närheten av honom. Vi förbjöd honom att komma till kansliet när Louise var där men när han ändå ibland dök upp, berusad och skrikande, fick vi slänga ut honom, vilket Louise uppskattade./…/

Till att börja med verkade det som att Jimmie var arg på medarbetaren och våldtäktsförsöket, men döm om min förvåning när det enda som hände var att medarbetaren inte kom med på någon lista. Utåt sett så skyllde man på att medarbetaren drack för mycket och att det just nu inte var läge att välja in honom för vidare uppdrag. Men de flesta av oss visste att det här var ”straffet” för det som hände.
Problemet var att Jimmie sopade allt under mattan. Han tog inte tag i det och jag kände det som en skymf mot Louise, den kvinna han bodde ihop med. Han fick Louise att lova att förneka alltihop om det skulle komma ut./…/

Margareta, Louises mamma, var väldigt upprörd när hon hört det som hänt hennes dotter och väldigt arg på medarbetaren. Då hon inte fick gehör hos valberedningen för saken vände hon sig direkt till partistyrelsen i ett mejl där hon uttryckte vad hon ansåg om medarbetaren som kandidat och vad hon tyckte om hans beteende. /../ Det hade redan nu varit många skandaler men nu handlade det om ett våldtäktsförsök på hennes egen dotter. Reaktionen från partistyrelsen var förvisso ilska mot medarbetaren men man valde ändå att mörka händelsen. Men drev trots allt igenom saken och tog in medarbetaren. /../ Och med tanke på att ingen blir vald utan Jimmies godkännande så kan jag inte se det på annat sätt än att Jimmie också tog ställning och då i första hand mot Louise.
Detta visar så mycket om Jimmie. När han inte reagerar utan belönar någon som hans egen sambo har anklagat för våldtäktsförsök./…/
Med tanke på att inte ens Jimmie gjorde något efter att en kompis gett sig på hans sambo, ja, då vet även övriga kvinnor i partiet vad som händer om de skulle välja att anmäla.”
—-

För ett parti som hävdar sig vilja göra sexuellt våld till en central politisk fråga är detta naturligtvis förödande.

Jag vill uppmana alla att skaffa denna bok. Köp den eller låna den – men läs den. Där finns oerhört mycket sprängstoff om hur SD fungerar.

Den går att köpa och ladda ner för 139 kronor. Gör det.

Och dela gärna.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Blogg

På spaning efter mörkertalet

Hur utvecklas våldsbrottsligheten i Sverige? Ökar den? Minskar den? För att få svar på den frågan kan vi gå till några olika källor. I ett tidigare inlägg har jag diskuterat polisanmälningarnas roll som källa. I den här Läs mer…

Blogg

Donalds Trumps fascination för Hitler

I ett tal i Houston i måndags 22 oktober kom Trump ut som ”nationalist”. Här är en bra analys i Esquire av varför detta är så oroväckande. Där finns även länk till det filmade talet. Läs mer…

Blogg

Tre myter om flyktinginvandring

Det ljugs mycket om flyktinginvandringen. Som att hundratusentals människor kommer till Sverige varje år. Att det fortsätter komma fler och fler och att de tar med sig massor av anhöriga. I det här inlägget ska jag med hjälp av Sveriges Läs mer…