Detta mina vänner är inget mer eller mindre än en politisk bomb.

 

”Jimmie sopade allt under mattan. Han reagerade inte utan belönade den man som hans egen sambo hade anklagat för våldtäktsförsök.”

I en alldeles nyutkommen bok av Daniel Assai, tidigare chef för Sverigedemokraternas riksdagskansli, med titeln ”Facklan i Riksdagen” berättas om en händelse som inträffade något år efter att SD kommit in i riksdagen.

Det handlar om ett våldtäktsförsök. Och den som blev utsatt var Jimmie Åkessons egen sambo Louise Erixon, som även är dotter till Margareta Larsson, tidigare riksdagsledamot för Sverigedemokraterna och nu politisk vilde.

På den bifogade skärmdumpen finns de relevanta sidorna ur boken. Här följer nu det parti som jag har strukit under med rött:

”Jimmie inledde en hemlig relation med Louise som inte ens partiledningen visste om. /…/
Samtidigt var en av Jimmies närmaste medarbetare och nuvarande riksdagsledamot väldigt förtjust i Louise, vilket skulle få katastrofala följder när han nästan fullbordade en våldtäkt på henne. Louise var väldigt uppskakad eftersom hon trodde att han aldrig skulle gå så långt. Hon var chockad och ville inte ens vara i närheten av honom. Vi förbjöd honom att komma till kansliet när Louise var där men när han ändå ibland dök upp, berusad och skrikande, fick vi slänga ut honom, vilket Louise uppskattade./…/

Till att börja med verkade det som att Jimmie var arg på medarbetaren och våldtäktsförsöket, men döm om min förvåning när det enda som hände var att medarbetaren inte kom med på någon lista. Utåt sett så skyllde man på att medarbetaren drack för mycket och att det just nu inte var läge att välja in honom för vidare uppdrag. Men de flesta av oss visste att det här var ”straffet” för det som hände.
Problemet var att Jimmie sopade allt under mattan. Han tog inte tag i det och jag kände det som en skymf mot Louise, den kvinna han bodde ihop med. Han fick Louise att lova att förneka alltihop om det skulle komma ut./…/

Margareta, Louises mamma, var väldigt upprörd när hon hört det som hänt hennes dotter och väldigt arg på medarbetaren. Då hon inte fick gehör hos valberedningen för saken vände hon sig direkt till partistyrelsen i ett mejl där hon uttryckte vad hon ansåg om medarbetaren som kandidat och vad hon tyckte om hans beteende. /../ Det hade redan nu varit många skandaler men nu handlade det om ett våldtäktsförsök på hennes egen dotter. Reaktionen från partistyrelsen var förvisso ilska mot medarbetaren men man valde ändå att mörka händelsen. Men drev trots allt igenom saken och tog in medarbetaren. /../ Och med tanke på att ingen blir vald utan Jimmies godkännande så kan jag inte se det på annat sätt än att Jimmie också tog ställning och då i första hand mot Louise.
Detta visar så mycket om Jimmie. När han inte reagerar utan belönar någon som hans egen sambo har anklagat för våldtäktsförsök./…/
Med tanke på att inte ens Jimmie gjorde något efter att en kompis gett sig på hans sambo, ja, då vet även övriga kvinnor i partiet vad som händer om de skulle välja att anmäla.”
—-

För ett parti som hävdar sig vilja göra sexuellt våld till en central politisk fråga är detta naturligtvis förödande.

Jag vill uppmana alla att skaffa denna bok. Köp den eller låna den – men läs den. Där finns oerhört mycket sprängstoff om hur SD fungerar.

Den går att köpa och ladda ner för 139 kronor. Gör det.

Och dela gärna.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Arkiv

Fem myter om sprängningar (1-3)

Frågan för dagen är sprängningar. Löpsedlar och rubriker, alla stora nyhetsredaktioner slår på stort, det flaggas för ”sprängningskommissioner” och människor berättar att de är skräckslagna. Det är ju också alldeles rimligt när pådraget ser ut som Läs mer…

Arkiv

Minskningen av dödligt våld beror inte på sjukvården

Det dödliga våldet har minskat kraftigt i Sverige de senaste 30 åren. Detta är ett faktum som enkelt kan utläsas ur offentlig statistik. Men för många tycks detta vara svårt att ta in. Ett av Läs mer…

Blogg

Om Johan Jakobsson ur min bok ”Den oslagbara”

Johan Jakobsson. Det har nu framkommit att det är han som har orkestrerat Nyamko Sabunis kampanj för att bli partiledare för Liberalerna. En smart upplagd kampanj: Man skaffade sig försprång medan andra ägnade sig åt Läs mer…